Králik na hubovej omáčke
1 kg králika, 300 g paradajok, paradajková šťava, 250 g lesných húb, 40 g masla, 1 dcl bieleho vína, 3 mrkvy, 1 stonka zeleru, 1 cibuľa, 1 citrón, olej, soľ, mleté čierne korenie, múka
Ako na to:Mrkvu, zeler a cibuľu nadrobno nasekáme. Do väčšieho hrnca dáme olej s maslom, zeleninu a osmažíme. Králika rozdelíme na časti a obalíme v múke. Zeleninu podlejeme približne polovicou bieleho vína. V horúcej vode necháme variť celé paradajky, ktoré potom ošúpeme. Medzitým podlejeme zeleninu druhou polovicou vína a pridáme k nej osoleného králika. Ošúpané paradajky najemno nakrájame a pridáme k zelenine a králikovi. Dobre zamiešame a po 2 – 3 min. pridáme paradajkovú šťavu. V oleji so soľou necháme uvariť huby, ktoré ku králikovi pridáme po 20 min. Spolu povaríme ešte 10 – 20 min.