Gaštanová roláda

Potrebujeme:

5 vajec, 5 PL kryštálového cukru, 5 žĺtkov, 5 PL polohrubej múky, 9 PL teplej vody, 5 PL mletých orechov, 250 g jahodového, prípadne ríbezľového džemu, plnka
Plnka: 1 a pol bal. gaštanového pyré, minimálne 4 PL šľahačkovej smotany, um, vanilkový cukor

Ako na to:

Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Vymiešame žĺtky, pridáme múku, orechy, sneh, um a teplú vodu. Vylejeme na plech a pečieme. Po upečení vyklopíme na vlhký obrúsok, zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí natrieme džemov a naplníme gaštanovou plnkou. Povrch polejeme čokoládou. Rezy ozdobíme šľahačkou a čokoládovými hoblinkami.

06.04.2008

Podobné recepty