Panzerotti s gaštanovým pyré

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky, 250 g práškového cukru, postrúhaná kôra z 1 citróna, 75 g masla, 4 vajcia, mlieko, 1 PL olivového oleja
Plnka: 800 g gaštanového pyré, 250 g cukru, 120 g kakaa, 1 dcl aromatického likéru, 1 vanilkový cukor, mlieko

Ako na to:

Vajcia, múku, citrónovú kôru, a mlieko postupne zmiešame, vypracujeme cesto a na 1/2 hod. dáme do chladničky. Z gaštanového pyré, vanilkového cukru a kakaa urobíme plnku. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vo väčších odstupoch vedľa seba ukladáme kopčeky plnky. Cesto preložíme, okolo každého kopčeka stlačíme okraje a krájame do tvaru polmesiaca. Vo väčšej panvici si zohrejeme olej a panzerotti v ňom vyprážame.

06.04.2008

Podobné recepty