Orechová žemľovka s lesnými plodmi
10 – 15 rožkov, 250 g tvarohu, 100 g mletých vlašských orechov, 1 bal. mrazených lesných plodov (asi 300 g), 6 vajec, 250 g masla, 6 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 dcl mlieka
Ako na to:Rožky pokrájame na kolieska a polejeme mliekom. Oddelíme bielka a žĺtka. Zo žĺtkov a cukru vymiešame penu, pridáme maslo a pridáme k rožkom. Vymastenú zapekaciu misu posypeme orechmi a vrstvíme rožky, ovocie a tvaroh. Vrstvu posypeme cukrom a pokračujeme vo vrstvení. Vložíme do horúcej rúry a zapekáme 30 min. pri 200 °C. 10 min. pred koncom vyberieme, vrch potrieme vyšľahanými bielkami a dopečieme.