Džemujúca flambovaná panenka
Potrebujeme:
400 g bravčovej panenky, 250 g čučoriedkového džemu, 125 g masla, 200 ml sladkého sektu, 100 ml rumu 4 zemiaky, biele korenie, cesnak a soľ
Ako na to:Na masle speníme cesnak, pridáme mäso nakrájané na hrubšie plátky a orestujeme z oboch strán. Prilejeme rum a flambujeme, kým sa alkohol neodparí. Pridáme sekt, džem a necháme dobre prevariť. Medzitým umyjeme zemiaky, zabalíme do alobalu a pečieme asi 20 min. Mäso servírujeme na zemiakoch, preliatych omáčkou, dodekorované lyžičkou džemu.
06.04.2008
Podobné recepty
Flambovaná panenka na hlive so zemiakovou slamou, Flambovaná broskyňa s mandľami, Marinovaná bravčová panenka na tymiáne, Flambovaná chobotnica, Bravčové soté s ananásom, Medajlónky so slivkovou omáčkou, Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou, Bravčové filety na hubách, Teľacia panenka v syrovom cestíčku, Panenka na pláži