Rýchly krémeš
360 g hladkej múky, 200 g Hery, 2 vajcia, 2 PL octu, štipka soli
Plnka: 1 l mlieka, 3 balíčky krémového prášku Zlatý klas, 3 žĺtka, 200 g masla, 250 g práškového cukru, 2 PL rumu
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 100 g masla
Do preosiatej múky nastrúhajte zmäknutú heru, pridajte štipku soli, vajcia, ocot a vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte na chladnom mieste niekoľko hodín postáť.
Cesto rozdeľte na dve časti a každú rozvaľkajte na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Cesto pečte na opačnej strane plechu. Vychladnuté pláty naplňte plnkou, poukladajte ich na seba, polejte čokoládovou polevou a nechajte stuhnúť.
Plnka: Z mlieka, žĺtkov a zlatého klasu uvarte hustú kašu. Maslo vymiešajte s práškovým cukrom do peny, pridajte rum a po častiach vmiešajte do vychladenej kaše.
Čokoládová poleva: Maslo rozpustite vo vodnom kúpeli, pridajte polámanú čokoládu a vymiešajte do hladka.