Labužnícke kurča
1 kurča, 1 cibuľa, 750 g póru, 125 g dlhozrnnej ryže, 100 g búrskych orieškov, 250 ml smotany, 250 ml vývaru, 1 chilli paprička, 2 PL oleja, 2 PL masla, 1 PL polohrubej múky, 1 KL kari korenia, petržlenová vňať, zmes korenia na kurča, sušená koreňová zelenina, čierne korenie a soľ
Ako na to:Do klasicky pripravenej ryže pridáme pred koncom varenia búrske oriešky a odstavíme. Vypitvané kurča naplníme ryžovou zmesou a otvor uzavrieme špajdlami. V oleji rozmiešame soľ s koreninami a vzniknutou marinádou kura dôkladne potrieme. Pečieme 60 min. pri 175°C, pričom každých 10 min. potierame marinádou. Na kolieska nakrájaný pór uvaríme v slanej vode. Na oleji urobíme zásmažku z múky a karí korenia, zalejeme smotanou, pridáme vývar, dochutíme soľou a korením a varíme, kým nevznikne bešamel, do ktorého pridáme časť vareného póru. Labužnícke kurča rozpolíme a servírujeme preliate omáčkou, obložené pórom a dozdobené petržlenovou vňaťou.