Tortelloni alla Italiana
500 g hladkej múky, 300 g slaniny, 250 g tvarohu, 250 g pesta, 200 g šunky, 200 g malých paradajok, 2 dcl mlieka, 2 dcl červeného vína, 3 žĺtka, 2 strúčiky cesnaku, soľ, olej a čerstvá bazalka
Ako na to:Do múky vmiešame žĺtka, podľa potreby pridáme mlieko, trošku soli a vypracujeme na tuhšie cesto, ktoré necháme 30 min. odstáť. Tvaroh, 2 PL pesta, nadrobno pokrájanú šunku a posekanú bazalku zmiešame na plnku. Na oleji orestujeme cesnak, pridáme slaninu, nakrájané paradajky, zvyšné pesto a víno. Dusíme, kým sa omáčka nezredukuje. Cesto vyvaľkáme, narežeme na trojuholníky a do stredu každého dáme plnku. Trojuholník po dĺžke prehneme a zvinieme rohmi k sebe – správne by tortelloni mali vyzerať ako 'Venušin pupok'. Hotové cestoviny varíme v osolenej vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch. Scedené tortelloni pridáme k omáčke a prehrejeme. Podávame horúce, dodekorované čerstvou bazalkou.