Roštenky s bylinkovým maslom
400 g roštenky, 250 g masla, 200 g sterilizovaných kukuričných kláskov, 200 g sterilizovanej špargle, 1 konzerva šampiňónov, 2 PL oleja, hladká múka, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, čerstvý tymián a iné bylinky, soľ
Ako na to:Zmäknuté maslo vymiešame s nadrobno nasekanými bylinkami, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy, korenie a soľ. Masu zvinieme do fólie a uložíme do chladničky. Roštenku nakrájame na 2 cm plátky, odblaníme, okraje narežeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Takto pripravené mäso sprudka orestujeme na oleji, pridáme maslo, šampiňóny, kukuričku, špargľu a spolu ďalej restujeme. Hotové mäso servírujeme s dusenou zeleninovou, dodekorované bylinkovým maslom.