Farfalle s lososom a zeleninkou
1 balenie cestovín „farfalle“ (mašličky), 100 g čerstvého lososa, 1 cibuľa, 1 cesnak, 1 ľadový šalát, 1 pohár cherry paradajok, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, kôpor, citrón alebo limetka na dozdobenie
Ako na to:Farfale varime v osolenej vode cca 12 min., potom ich scedíme, polejeme lyžicu olivového oleja a odložíme na teplé miesto. Lososa zbavíme kože a pokrájame na väčšie kocky. Na troche olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a pridáme kocky lososa. Sprudka orestujeme, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme čerstvý kôpor a panvicu odstavíme. Ľadový šalát umyjeme, natrháme na kúsky a pridáme do cestovín spolu s lososovou zmesou. Dôkladne premiešame. Servírujeme na väčšom tanieri. Naokolo poukladáme na hviedičky pokrájané cherry paradajky. Ozdobíme rezom citróna alebo limetky.