Losos v špenátovej omáčke
4 filety z lososa, 250 g rezancov, 150 g gorgonzoly, 125 g mascarpone, 100 g mrazeného listového špenátu, 50 g šunky, 50 g bylinkového masla, 200 ml vývaru, 50 ml bieleho vína, 1 strúčik cesnaku, 1 PL masla alebo oleja, čerstvá bazalka, cukor, soľ, biele korenie
Ako na to:Filé opláchneme, osušíme, osolíme, okoreníme, opečieme na plechu na bylinkovom masle a vložíme do rúry na 10 min. pri 150°C. Na panvici zohrejeme maslo, osmažíme na ňom roztlačený cesnak, pridáme rozmrazený špenát, zalejeme vývarom a necháme povariť. Cestoviny uvaríme. Špenátovú omáčku ochutíme gorgonzolou, syrom mascarpone a bielym vínom, pridáme nadrobno nakrájanú šunku, osolíme a okoreníme. Podľa potreby dosladíme, pridáme nadrobno pokrájanú bazalku, prípadne zahustíme zásmažkou. Cestoviny dáme na tanier, polejeme omáčkou, pridáme lososa a dozdobíme.