Hlivová omáčka s rezancami
250 g tenkých rezancov alebo špagiet, 150 g šampiňónov, 100 g hlivy ustricovej, 200 ml smotany na šlahanie, 125 ml vody, 2 mrkvy, soľ, zelené korenie, petržlenová vňať, 1 PL citrónovej šťavy, čierne korenie, bazalka, múku na zahustenie
Ako na to:Huby očistíme. Šampiňóny prepolíme, hlivu nadrobno nasekáme a mrkvu nakrájame na malé kocky. V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cestoviny. Na panvici zohrejeme olej a huby podusíme. Potom ich vyberieme a na panvici podusíme mrkvu. Pridáme k nej 125 ml vody, smotanu, bazalku, prípadne zahustíme múkou a povaríme asi 1 min. Do omáčky pridáme huby, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, korenie, zohrejeme a dochutíme citrónovou šťavou. Cestoviny odkvapkáme, uložíme na tanier, polejeme omáčkou, posypeme mrkvou a dozdobíme petržlenovou vňaťou.