Kurča so smotanou na pikantný spôsob

Potrebujeme:

1 stredne veľké kurča, 3 strúčiky cesnaku, 4 paradajky, 4 zelené papriky, 1 cibuľa, 200 ml kyslej smotany, olej, 1 PL kečupu, citrónová šťava, 2 PL hladkej múky, mletá paprika, soľ

Ako na to:

Kurča rozdelíme na porcie a potrieme rozotreným cesnakom so soľou. Vložíme do pekáča a na rozpálenom oleji zo všetkých strán prudko opečieme. Potom ho zalejeme trochou horúcej vody a dusíme do polomäkka. Medzitým na hlbšej panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rezance nepálivej papriky, kúsky paradajok a opražíme s troškou múky. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania dusíme do polomäkka. Zmes ochutíme kečupom, vložíme do nej porcie kurčaťa a zamiešame so smotanou. Všetko dusíme do mäkka a nakoniec pridáme citrónovú šťavu. Podávame s varenými zemiakmi alebo krupicovými haluškami.

06.04.2008

Podobné recepty