Roštenka na smotane
600 g roštenky, soľ, čierne mleté korenie, olej, 1 cibuľa, 20 g kapár, 1 PL horčice, 250 ml kyslej smotany, pór, hladká múka
Ako na to:Plátky roštenky jemne naklepeme a na okrajoch nakrojíme. Do hladkej múky pridáme soľ, čierne korenie, obalíme v nej plátky roštenky a prudko opečieme z oboch strán. Plátky vyberieme a preložíme do zapekacej nádoby. Vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu, nakrájaný pór, kapary, primiešame horčicu a pridáme do zapekacej nádoby na roštenky. Smotanu premiešame s múkou, zalejeme ňou mäso a prikryjeme alobalom. Vložíme do rúry a zapekáme 30 min. pri 200 °C. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.