Zubáč s mangovou salsou
600 g filetov zo zubáča, 200 g orechov, 20 g zázvoru, 2 zrelé mangá, 2 paradajky, 2 póry, 1 strúčik cesnaku, 1 chilli paprička, 3 PL citrónovej šťavy, 4 PL olivového oleja, 1/2 viazaničky pažítky, cukor, čierne korenie a soľ
Ako na to:Mangá ošúpeme a dužinu nakrájame na drobné kocky, pridáme nasekané orechy, nakrájané paradajky, pór, ďumbier a cesnak a salsu dobre premiešame. Urobíme zálievku z citrónovej šťavy, olivového oleja, chilli papričky, cesnaku, ďumbieru a soli. Dressing vylejeme na salsu a dochutíme nasekanou pažítkou. Filety zubáča nasolíme, okoreníme a restujeme asi 2 min. kožou dole. Keď sa mäso zatiahne, obrátime ho a dopekáme 4 min. Zubáča podávame so zachladenou pikantnou mangovou salsou.