Zapekaná šťuka s olivami
400 g šťuky, 50 g tvrdého syra, 200 ml vývaru, 100 ml smotany, 1 pór, 6 zelených olív, 6 čiernych olív, 2 PL masla, 1 PL hladkej múky, olej, oregano, korenie na ryby a soľ
Ako na to:Nasolené a okorenené filety orestujeme z oboch strán na oleji a mäso odložíme do tepla. Do výpeku pridáme maslo s múkou a urobíme zásmažku, ktorú zalejeme vývarom a smotanou a prevaríme, aby nám vznikla bešamelová omáčka. Zapekaciu nádobu vyložíme olivami, zalejeme bešamelom a posypeme nastrúhaným syrom. Na vrch položíme orestovanú šťuku, pridáme pór, posypeme oreganom a zapekáme v rúre asi 20 min. pri 175°C. Pred dopečením môžeme na vrch pridať ešte syr. Podávam s celozrnným chlebom.