Teľacie v avokádovej omáčke
300 g teľacieho mäsa, 250 g kyslej smotany, 200 g tvarohu, 4 avokáda, 1 mango, 1 hlávkový šalát, 1 paprika, 1 cibuľa, 1 uhorka, 1 paradajka, olivový olej, balzamikový ocot, 1 PL majonézy, 1 PL štipľavej papriky, biele korenie a soľ
Ako na to:Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a pripravíme ho na prírodno na olivovom oleji. 2 avokáda, tvaroh, smotanu, olej, ocot, soľ a koreniny rozmixujeme na omáčku – časť z nej odložíme na šalát a zvyšok prehrejeme v mäsovom výpeku. Medzitým pripravíme šalát z manga, papriky, paradajky, uhorky a cibule. Osolíme ho, okoreníme, na vrch poukladáme mesiačiky avokáda a prelejeme dressingom z rozmixovaného avokáda a majonézy. Hotové mäso prelejeme omáčkou, dodekorujeme kôpkami tvarohu a servírujeme so šalátom.