Guláš s ananásom

Potrebujeme:

300 g hovädzieho mäsa, 350 g bravčového pliecka, 100 g smotany na šľahanie, 50 g medu, 2 PL masla, 3 PL polohrubej múky, 1 cibuľa, 1 konzerva ananásu, 1 PL karí korenia, 4 zemiaky, čierne korenie, petržlenová vňať a soľ

Ako na to:

Mäso a cibuľu pokrájame na kocky. Hovädzie mäso orestujeme, osolíme, okoreníme, pridáme 3 PL medu, podlejeme 250 ml vody a necháme dusiť. Ku koncu dusenia pridáme zvyšný med. V druhej panvici na cibuli orestujeme bravčové mäso, pridáme karí korenie, podlejeme ananásovou šťavou a dusíme asi 5 min. Obe mäsá zmiešame a varíme asi 1hod, kým nezmäknú. Zahustíme smotanovo-múčnou zátrepkou, necháme prevrieť a pridáme ananás. Podámave so zemiakmi poliatymi maslom a posypanými petržlenovou vňaťou.

06.04.2008

Podobné recepty