Kiwi crostata
Cesto: 250 g hladkej múky, 125 g masla, 125 g cukru, 6 kiwi, 1 vajce, a soľ
Krém: 500 ml mlieka, 80 g hladkej múky, 20 g kryštálového cukru, 3 žĺtky, 4 PL ovocnej želatíny a hrsť mandlí
V mise zmiešame múku, cukor, štipku soli, postupne pridáme roztopené maslo a na záver vajce. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme hodinu odstáť v chladničke. Zatiaľ si pripravíme krém. V 200 ml mlieka rozmiešame múku, cukor, žĺtky a štipku soli. Všetko vlejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania necháme vrieť asi 2 min. kým krém nezhustne. Cesto roztlačíme do vymasteného plechu na výšku 1 cm a dáme piecť na 30 min. pri 180°C. Po upečení korpus necháme vychladnúť, potom na neho rozotrieme krém a poukladáme na kolieska pokrájané kiwi. Nakoniec zalejeme želatínou, pripravenou podľa návodu a posypeme mandľovými lupienkami. Crostatu necháme pár hodín oddýchnuť a môžeme servírovať.