Zámorský bagetový nákyp
200 g mletého mäsa, 50 g tvrdého syra, 2 bagety, 1 kyslá smotana, 1 cuketa, 1 PL oleja, 1 vajce, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, petržlenová vňať, chilli korenie, čierne mleté korenie, soľ
Ako na to:Bagety nakrájame na 1 cm široké plátky a časť z nich rozložíme na dno vymastenej zapekacej nádoby. Nakrájanú cibuľu a cesnak speníme na oleji, pridáme mleté mäso, sprudka orestujeme, okoreníme a ochutíme soľou. Takto upravené mäso rovnomerne rozprestrieme na nakrájané bagety. Cuketu nakrájame na tenké plátky, ktoré zľahka opečieme na troške oleja a cesnaku. Rozložíme ju na mäso a prikryjeme zvyšnými plátkami bagety. Do kyslej smotany vmiešame vajce a časť nastrúhaného syra. Ochutíme soľou, čiernym korením a vylejeme na bagety. Zámorský nákyp pečieme pri 200 °C asi 45 min. Tesne pred dopečením posypeme zvyšným syrom, ktorý necháme ešte 10 min. zapekať.