Roláda s hermelínom

Potrebujeme:

400g bravčového mäsa ( najlepšie panenka ), 300g čerstvého špenátu, 50 g masla, 2 cibule, 2 paradajky, 2dcl bieleho vína, olej, soľ, mleté čierne korenie, 2ks Hermelínu, 2l KL horčice

Ako na to:

Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, potrieme korením a horčicou. Hermelín nakrájame na plátky, na každý plát mäsa položíme zo štyri plátky syra, cibuľu, zvinieme ho a prepichneme špáradlom. Na panvici s olejom opražíme mäsové rolády a vložíme ich na plech. Do výpeku nalejeme víno a na cca 5 min. doň vložíme l Hermelín, aby zmäkol. Paradajky pokrájané na polmesiačiky, osolíme, okoreníme a pridáme k mäsu spolu so zmäknutým syrom a výpekom. Mäso dáme piecť do rúry, vyhriatej na 180 C na 20 min., potom ho vyberieme, obložíme špenátom a polejeme šťavou. Ako prílohu podávame zemiaky.

06.04.2008

Podobné recepty