Poštmajstrovská kuracia trúbka
600 g kuracích pŕs, 100 g sušených sliviek bez kôstky, 50 g syra s modrou plesňou resp. čedaru, 1 dcl hydinového vývaru, maslo, soľ, mleté čierne korenie, olej
Omáčka: 225 g sušených sliviek bez kôstky, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 1 1/2 dcl červeného vína, 1 dcl hydinového vývaru, 2 borievky, 1 bobkový list, 4 zrniečka čierneho korenia, soľ
Cibuľu a slaninu pokrájame nadrobno, slivky pokrájame na menšie kúsky. Slaninu opražíme, pridáme k nej cibuľu a opekáme do sklovita. Pridáme sušené slivky, červené víno, vývar bobkový list, borievky a čierne korenie a varíme približne 10 min. Omáčku odstavíme, vyberieme z nej korenie, rozmixujeme, prepasírujeme, podľa potreby zriedime vývarom a necháme prevrieť. Kuracie prsia pokrájame na rezne, rozklepeme ich, osolíme a okoreníme. Sušené slivky naplníme malými kúskami syra s modrou plesňou resp. čedarom, rozložíme ich za sebou na plátky mäsa a pevne ich zvinieme, aby sme dostali úhľadné rolky. Rolky najprv opečieme zo všetkých strán na rozohriatom masle, potom ich aj s výpekom preložíme do pekáčika, podlejeme hydinovým vývarom a zakryté pečieme 15 min.