Trojaké fašírky

Potrebujeme:

1 žemľa, 1 cibuľa, 1 viazanička petržlenovej vňate, 300g mletého bravčového mäsa, 1 vajce, soľ, korenie, 20g údeného syra, 4 zelené olivy plnené kápiou, 4 vykôstkované sušené slivky, 2 plátky slaniny, 20g sekaných mandlí, 1 veľká mrkva, 1 jablko, kari korenie, 2 PL rastlinného oleja, strúhanka

Ako na to:

Žemľu namočíme do vody alebo do mlieka. Mleté mäso, vytlačenú žemľu, nakrájanú cibuľu, vajce a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať osolíme, okoreníme a dobre premiešame a rozdelíme na tri časti. Do jednej časti vmiešame nadrobno nakrájaný syr a olivy, do druhej nakrájané sušené slivky, slaninu a posekané mandle, do tretej ošúpané nastrúhané jablko a nadrobno nakrájanú mrkvu a dochutíme kari. Strúhanku nasypeme do zmesi a zmiešame. Z každej časti vyformujeme 4 malé fašírky a opečieme na oleji.

04.04.2008

Podobné recepty