Halloweenské tekvičkové rizoto
100 g ryže (najlepšia špeciálna na rizoto), 250 g šťavnatej malej tekvičky, 20 g nastrúhaného parmezánu, 15 g masla, 1 malá cibuľa, 1 šalotka, 2 PL oleja,5 cl bieleho vína, 0,5 l hydinového vývaru, čierne mleté korenie a soľ
Ako na to:Na masle zľahka orestujeme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané tekvičky a po 5 min. odstavíme z ohňa. Nakrájanú šalotku speníme na oleji a zasypeme ryžou, ktorú zľahka opražíme a zalejeme bielym vínom. Varíme za stáleho miešania, kým tekutina nevsiakne do ryže. Vzniknutú masu pridáme k podusenej tekvičke, osolíme, okoreníme a zalievame bujónom, kým ryža úplne nezmäkne. Potom pridáme zvyšok masla, dobre premiešame a dochutíme strúhaným parmezánom.