Arménska dolma
250 g mletého bravčového mäsa, 250 g mletého hovädzieho mäsa, 100 g ryže, 350 g vínnych listov, 2 pomleté cibule, korenie, sušená červená bazalka, sušené oregano a soľ
Na dressing: 250 g bieleho jogurtu a 3 strúčiky cesnaku
Mäso, ryžu, soľ, najemno nakrájanú cibuľu a všetky koreniny poriadne pomiešame. Do každého vínneho listu dôkladne zabalíme časť vzniknutej hmoty. Batôžky poukladáme do hrnca tesne vedľa seba, prikryjeme ich zvyšnými listami, zalejeme vlažnou vodou, zaťažíme tanierikom a necháme variť asi 60 min, kým mäso a ryža nie sú hotové. Dressing pripravíme zmiešaním bieleho jogurtu s pretlačeným cesnakom a soľou. Servírujeme spolu s osviežujúcim dressingom.