Luisova spievajúca tortilla
2 kg zemiakov, 10 vajec, 2 veľké cibule, olivový olej, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, soľ
Šalát: 2 paradajky, 1 uhorka, 1 citrón, 1 červená paprika, 1/2 čínskej kapusty, olivový olej, ocot, soľ
Uvarené zemiaky nakrájame na tenké plátky. Cibuľku orestujeme na oleji a necháme vychladnúť. Zemiaky zmiešame s vajíčkami, pridáme cibuľku a osolíme. Všetko premiešame, vylejeme na panvicu, v ktorej sme smažili cibuľku a opekáme pár minút, kým povrch nezatuhne. Vtedy priložíme druhú panvicu a tortillu na ňu preložíme tak, aby sa neporušila. Dosmažíme aj z druhej strany, vyklopíme na tanier, dozdobíme petržlenovou vňaťou a servírujeme s miešaným zeleninovým šalátom.