Kapustové balíčky v paradajkovej omáčke
1 kapusta, 150 g mletého hovädzieho mäsa, 50 g mortadely, 50 g masla, 50 g strúhaného parmezánu, 500 g zrelých paradajok, 1 vajce, 1 dl mlieka, 1 tvrdé pečivo, petržlenová vňať, 1 strúčik cesnaku, 1 malá cibuľka, soľ, olej, čierne korenie
Ako na to:Z kapusty oddelíme 8 veľkých listov, ktoré umyjeme a dáme variť do vriacej vody na 2 min. Petržlenovú vňať, mortadelu a cesnak nasekáme najemno. Pečivo namočíme do mlieka. Mäso, petržlenovú vňať, mortadelu, cesnak, parmezán, rozmočené pečivo, soľ, korenie a vajce zmiešame. Zmes ukladáme na kapustové listy, ktoré potom uzavrieme a zviažeme niťou. Nakrájanú cibuľu usmažíme na oleji s maslom, pridáme nadrobno pokrájané paradajky a necháme spolu variť 5 min. Keby sa šťava veľmi vyvarila, podlejeme ich vodou. Pridáme kapustové balíčky a varíme 20 min.