Hasičský štrasburgský závin

Potrebujeme:

400 g sviečkovice v celku, 50 g kuracej alebo husacej pečene, 50 g šunky, 50 g údenej prerastenej slaninky, 40 g tuku na vysmážanie, 10 g masla, 2 vajcia, worchester, čierne mleté korenie, soľ

Ako na to:

Odblanenú sviečkovicu narežeme tak, aby nám vznikol dlhý plát, ktorý zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme worchestrom. Navrch rozložíme plátky šunky, nakrájanú husaciu pečeň a štvrťky uvarených vajíčok. Mäso zvinieme do závinu, previažeme špagátom a sprudka orestujeme zo všetkých strán. Dopekáme v rúre pri 200°C cca 30 min. Výpek zjemníme maslom a prelejeme ním plátky závinu. Podávame s mrkvovo-broskyňovým šalátom.

04.04.2008

Podobné recepty