Závin s kandizovaným ovocím
60 g masla , 15 g droždia, 0, 5 až 0, 7 dl vlažného mlieka , ¼ kg polohrubej múky, 2 vajcia, 30 g práškového cukru, štipka soli, , Plnka:, 130 g miešaného kandizovaného ovocia , 100 g hrozienok , rum, 100 g bieleho marcipánu, práškový cukor na posypanie
Ako na to:Vo vlažnom mlieku rozpustené droždie dajte do misky spolu s múkou, maslom, vajciami, práškovým cukrom a so štipkou soli. Vypracujte hladké cesto a nechajte ho na teplom mieste 20 min. nakysnúť. Potom cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Posypte ho nahrubo nastrúhaným marcipánom, kandizovaným ovocím a hrozienkami. Stočte do rolády, preneste na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečte.
Koláč po vychladnutí nakrájajte na kúsky a posypte ich práškovým cukrom.
Plnka: Zmiešajte kandizované ovocie, hrozienka, a biely marcipán
Posypte práškovým cukrom