Mandľové mäso
4 plátky morčacích pŕs, 100 g slaniny, 1 suchá klobása, 2 stredne veľké mrkvy, 6 PL polohrubej múky, 1 PL sezamových semiačok, 3 vajcia, 400 ml mlieka, hrsť mandľových lupienkov, olej na vyprážanie
Ako na to:Mrkvu povaríme v slanej vode, aby zmäkla. Vychladnutú spolu s klobáskou rozrežeme na polovicu a každú pozdĺžne ešte na 4 časti. Mäso naklepeme na širšie kusy a mrkvu s klobásou rozložíme na párne pláty mäsa. Pridáme ešte nakrájanú slaninu a preložíme zvyšnými rezňami. Uchytíme špáradlami a obalíme v cestíčku z múky, vajec, mlieka, mandľových lupeňov, sezamových semiačok a soli. Rezne vyprážame v horúcom oleji, kým nezozlátnu.