Lanýžky s mandľami

Potrebujeme:

125 g masla, 1 vrchovatá PL práškového cukru, 1 PL ovocného cukru, 250 g horkej čokolády, 5 PL mandľového likéru, mandle, biela čokoláda

Ako na to:

Najprv do misy nastrúhajte maslo, vezmite ho rovno z chladničky, bude sa vám s ním lepšie pracovať. Nasypte doňho oba cukry a vyšľahajte do peny ručným šľahačom zapnutým na najvyššie obrátky. Potom pridajte horkú čokoládu, strúhanú na veľkých očkách a mandľový likér.
Hmotou na lanýžky naplňte sáčok s hladkou zdobičkou a nastriekajte na papier na pečenie malé kopčeky. Vtisnite to nich nasekané prúžky z niekoľkých opražených mandlí a dajte vychladnúť.
Vo vodnom kúpeli rozpustite 200 g horkej čokolády s trochou smotany a nechajte ju trochu vychladnúť. Nie ale veľmi, aby zostala tekutá. Vychladnuté koláčiky do nej ponorte a ozdobte bielou nastrúhanou čokoládou. Ak by ste chceli celý postup zjednodušiť, použite kúpenskú polevu.

20.05.2006

Podobné recepty