Zajac pečený na smotane
1 mladého zajaca, 200 g kyslej smotany, 30 g slaniny, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 2–3 stredne veľké cibule, 5 zrniek čierneho korenia, 5 zrniek nového korenia, 2 bobkové listy, 1½ dcl oleja, 50 g hladkej múky, citrónová šťava, 1 PL plnotučnej horčice, cukor, soľ
Ako na to:Zajaca naporcujeme, prešpikujeme slaninou a osolíme. Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a bobkový list, pridáme zeleninu nakrájanú na plátky a všetko opražíme. Do zmesi pridáme horčicu a cukor. Opraženú masu preložíme do zapekacej nádoby, pridáme porcie zajaca, korenie, soľ, citrónovú šťavu, podlejeme vývarom, prikryjeme a pečieme v rúre. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Smotanu rozhabarkujeme s múkou, pridáme do rozmixovanej omáčky a necháme prejsť varom. Do omáčky vložíme porcie zajaca, každú porciu ozdobíme kolieskom citróna.