Talianske kurča s plnkou

Potrebujeme:

1 väčšie kurča, 1 PL masla
Plnka: 150 g chudého bravčového mäsa, 100 g masla, 50 g parmezánu, 2 vajcia, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 cibuľa, 1 zeler, 1 paradajkový preltak, kuracie drobky, hovädzí vývar na podliatie, hrsť sušených húb, plátok šunky, soľ a mleté čierne korenie

Ako na to:

Huby namočíme. Bravčové mäso podusíme na masle spolu s nakrájanou cibuľou a koreňovou zeleninou. Osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom, pridáme pretlak a udusíme. Odstavíme z ohňa. Huby, mäso, drobky a šunku nadrobno nakrájame, primiešame k zelenine, pridáme postrúhaný parmezán a vajcia. Touto plnkou naplníme kurča, potrieme ho maslom a pečieme v rúre pri teplote 200°C približne hodinu.

04.04.2008

Podobné recepty