Gazdovský chlieb
1 okrúhly chlieb, 200 g anglickej slaniny, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, kukurica v konzerve, 1 bal. taveného syra, 1 tavený syr v črievku, 2 kyslé smotany, biele korenie a soľ
Ako na to:Z chleba odkrojíme vrchnú časť (klobúčik), peceň vydlabeme a vnútro odložíme. Orestujeme slaninu nakrájanú na malé kocky a výpek odložíme bokom. Syry rozmiešame, pridáme kukuricu, na kocky nakrájané papriky, smotanu, orestovanú slaninu a premiešame. Plnku vložíme do chleba, z vonkajšej strany ho potrieme výpekom a prikryjeme klobúčikom. Chlieb pečieme 45 minút pri teplote 200°C. 10 minút pred dopečením pridáme ku chlebu kúsky vydlabanej chlebovej hmoty potretej výpekom.