Chobotnicový šalát
1500 g mrazenej chobotnice, 1500 g zemiakov, 500 g fialovej šalátovej cibule, cesnak, citrón, olivový olej, petržlenovú vňať, sušenú koreňovú zeleninu, mleté čierne korenie, a soľ
Ako na to:Chobotnicu varíme 1½ hodiny v slanej vode, kým nezčervenie, nezmäkne a nezačnú jej odpadávať prísavky. V rovnakej vode uvaríme zemiaky v šupke. Vychladnutú chobotnicu pokrájame na krúžky, pridáme ošúpané a nakrájané zemiaky, ochutíme soľou a sušenou koreňovou zeleninou. Nasekanú petržlenovú vňať a cesnak zmiešame s olivovým olejom, pridáme k chobotnici a zemiakom, vmiešame nakrájanú cibuľu, dochutíme octom a citrónovou šťavou. Šalát dáme chladiť do chladničky. Dobrú chuť!