Brudet
1 kg rôznych morských rýb, 6 paradajok, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 PL polohrubej múky, 2 PL paradajkového pyré, 200 ml bieleho vína, 1 PL bieleho vínneho octu, viazanička petržlenovej vňate, bazalka, 2 bobkové listy, soľ, mleté čierne korenie, 4 PL olivového oleja
Ako na to:Vo väčšom hrnci opražíme na oleji nakrájaný cesnak a na kolieska pokrájanú cibuľu. Na tomto základe opečieme ryby naporcované na stredne veľké kúsky a obalené v múke. Pridáme nakrájané paradajky, paradajkové pyré, nakrájané bylinky a bobkové listy. Osolíme, okoreníme, zalejeme vínom a trochou octu. Ryby zalejeme vodou tak, aby boli ponorené. Prikryjeme a pomaly hodinu varíme. Nemiešame, aby sa mäso nerozpadlo. Podávame s čerstvým chlebom.