Lesné pohladenie
Cesto: 125 g zmäknutého masla, 125 g práškového cukru, 3 vajcia, 125 g polohrubej múky, 1 KL kypriaceho prášku, štipka soli
Plnka: 500 g hrudkovitého tvarohu, 2 balenia tortového želé (číreho), 3 dcl mlieka, 4 PL kryštálového cukru, 1 bal. vanilkového cukru
Povrch: 250 g čučoriedok (aj mrazených,) 250 g malín (aj mrazených alebo zaváraných), 3 balenia tortového želé (červeného), 1 dcl jahodového alebo lesného sirupu, 4 dcl vody, 3 PL kryštálového cukru, 1 bal. vanilkového cukru
Z vajec, soli, práškového cukru a masla vyšľaháme penu, primiešame múku a prášok do pečiva. Cesto vlejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a rozotrieme. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 20 – 25 min. Tortové želé (číre) pripravíme s mliekom, cukrom a vanilkovým cukrom podľa návodu. Zmiešame s tvarohom a natrieme na vychladnutý plát cesta. Na koláč husto naukladáme ovocie a dáme chladiť do chladničky. Sirup s vodou, cukrom a vanilkovým cukrom zohrievame a za stáleho miešania pridávame červené želé. Po zovretí odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Teplým červeným želé zalejeme ovocie na koláči a dáme ešte ½ hodinu chladiť. Koláč skladujeme v chladničke. Môžeme podávať s nesladenou šľahačkou.