Čokoládovo - orechové rezy

Potrebujeme:

Cesto:, 5 vajec, 140 g hladkej múky, 100 g kryštálového cukru, 100 g rozpusteného masla, ½ dl vody, ½ dl oleja, tuk na vymastenie formy, múka na vymastenie formy, , Čokoládový krém:, 200 g čokolády na varenie, 200 g smotany na šľahanie, 4 dl mlieka, 100g kryštálového cukru, 1 vanilkový puding v prášku (40 g), , Orechový krém:, 200 g masla, 150 g nasekaných vlašských orechov (lieskových), 100 g práškového cukru, 50 g ríbezľového džemu, 2 PL rumu, , , Mliečna hmota:, 200 g práškového cukru, 100 g sušeného mlieka, 2 PL mlieka, 1 PL tuku, voda podľa potreby, potravinárske farbivo

Ako na to:

Vajcia s cukrom vymiešajte dopenista, po častiach vmiešajte múku, pridajte vodu a olej. Vypracujte cesto, dajte ho do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pri 180 °C pečte 25 min.

Čokoládový krém: Uvarte mlieko s pudingovým práškom, pridajte cukor a rozlámanú čokoládu na varenie, za stáleho miešania nechajte vychladnúť, nakoniec vmiešajte ušľahanú smotanu.

Orechový krém: Do penista vymiešajte zmäknuté maslo s cukrom, pridajte zmäknuté maslo s cukrom, pridajte džem a nakoniec pomleté orechy a rum.
Vychladnutý korpus rozkrojte na tri pláty. Prvý potrite čokoládovým, druhý orechovým krémom, priklopte tretím plátom.

Mliečna hmota: Na doske spracujte všetky suroviny, podľa potreby ju zafarbite potravinárskym farbivom. Hmotou potrite tortu, pokrájajte na porcie a ozdobte marcipánovými kvetmi.

22.12.2009

Podobné recepty