Jablkovo – banánová štrúdla
1 bal. lístkového cesta, 2 jablká, 2 banány, práškový cukor, vanilkový cukor, sušené hrozienka, maslo, mlieko, rum, 1 vajce
Ako na to:Hrozienka opláchneme a na 20 minút namočíme do umu. Jablká ošúpeme a nastrúhame, banány roztlačíme. Z hrozienok, jabĺk, banánov, masla, mlieka, vanilkového a práškového cukru vypracujeme plnku tak, aby cukor v nej bol rozpustený. Lístkové cesto rozvaľkáme na požadovanú veľkosť, rovnomerne natrieme plnkou a zrolujeme. Štrúdľu dáme na maslom vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme pri 200°C 20 minút dozlatista. Upečenú štrúdľu posypeme práškovým cukrom a podávame.