Cícerová polievka
2 šálky cíceru, 2 mrkvy, 4 – 5 ružíc karfiolu, 6 zemiakov, 1 kocka zeleninového bujónu, 2 PL cestoviny cous – cous, korenie mahá (drvená rasca, koriander), čerstvá petržlenová vňať, majorán
Zápražka: ½ dcl olivového oleja, 1 červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 KL sladkej mletej papriky
Cícer namočíme cez noc do vody. Na druhý deň vodu vylejeme a cícer necháme variť v čistej vode približne 1 – 1½ hodiny. Mrkvu nakrájame na väčšie kúsky, karfiol rozoberieme na ružice, pridáme do polievky a so zeleninovým bujónom varíme asi 10 minút. Potom pridáme zemiaky nakrájané na väčšie kúsky a korenie mahá. Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji dosklovita, panvicu odstavíme, vmiešame mletú papriku – hotovú zápražku vlejeme do polievky. Pridáme cous – cous, povaríme približne 3 minúty a polievku odstavíme. Posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou, majoránom a podávame.