Hovädzí guláš s fazuľou
250 g hovädzieho mäsa, 200 g sterilizovanej fazule, 75 g hrubej múky, 3 zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 1 cibuľa, 1 KL paradajkového pretlaku, 1 KL sušenej koreňovej zeleniny, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, majoránka, olej a soľ
Ako na to:Mäso pokrájame na kocky, opražíme na oleji, osolíme a okoreníme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, fazuľu, posypeme mletou červenou paprikou, pridáme paradajkový pretlak a premiešame. Podlejeme vodou a prikryté dusíme 40 minút. Pridáme pokrájané zemiaky, dolejeme vodou a varíme domäkka. Z vajca, múky, sušenej koreňovej zeleniny a trošky vody pripravíme cesto na halušky, ktoré zavárame do vriaceho gulášu. Dochutíme majoránkou.