Chimichangy
80 g strúhaného syra, 200 g farebnej fazule, 1 PL smotany, 50 g salsy, koriander a olej na vyprážanie
Placky: hladká múka, prášok do pečiva, soľ a voda
Plnka z hovädzieho mäsa: 800 g hovädzieho zadného, 2 veľké cibule, 2 PL mletej červenej papriky, cesnak a soľ
Z hladkej múky, prášku do pečiva, vody a soli vymiešame cesto, ktoré necháme zakryté 30 minút. Z cesta vyrobíme 150 gramové guľky, z ktorých vyvaľkáme placky. Z ingrediencií na mäsovú plnku uvaríme guláš, ale mäso rozvaríme až do rozpadnutia na vlasovú štruktúru. Do pripravenej placky pridáme strúhaný syr a hovädzie mäso. Placku zavinieme do rolky a vypražíme vo vysokom oleji do zlatista. Necháme odkvapkať a podávame s kyslou smotanou. Ako prílohu servírujeme farebnú fazuľu a sterilizovanú salsu.