Flambovaná broskyňa s mandľami
Potrebujeme:
5 broskýň, 200 ml amaretta, 50 ml bieleho vína, 250 g mandlí, 200 ml oleja, medovka, práškový cukor a vanilkový cukor
Ako na to:Čerstvú broskyňu sparíme vriacou vodou, olúpeme a vykôstkujeme. Opečieme na oleji. Posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Zapečieme 2-3 minúty. Broskyňu vyberieme, polejeme amarettom, bielym vínom a oflambujeme, posypeme mandľovými lupienkami. Ozdobíme medovkou.
30.03.2008
Podobné recepty
Broskyňa plnená kuracím mäsom, Kuracie rezne s ananásom a mandľami, Perníkový koláč s mandľami, Perníkový koláč s mandľami, Cestoviny so strúhankou, orechmi a mandľami, Kokosová zmrzlina s bielou čokoládou a mandľami, Obložená vitamínová misa, Broskyňový zamat, Broskyňový dezert Nellie Melbovej, Dezert z čerstvých pomarančov s mandľami a marakujovou omáčkou