Bravčové na bylinkách a pistáciových orieškoch
750 g bravčového mäsa, 50 g nasekaných pistáciových orieškov, 3 cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 PL celozrnnej múky, 150 ml vývaru, 2 PL nasekaných listov šalvie, 2 PL pažitky, 2 Pl tymiánu, 1PL slnečnicového oleja, soľ, zmes byliniek – korenie, čierne korenie a plátky citrónu na ozdobenie
Ako na to:Mäso naklepeme, obalíme zmesou byliniek a opečieme na oleji z obidvoch strán. Odložíme do alobalu, aby zostalo teplé. Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom smažíme 3 minúty dozlatova. Prisypeme múku a premiešame, zalejeme vývarom a pri miernej teplote povaríme. Zcedíme cibuľu, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky a pistáciové oriešky. Za stáleho miešania minútu prehrievame. Hotové mäso podávame s omáčkou a ozdobené citrónom.