Bravčová krkovička so zeleninou z jedného hrnca
¾ kg bravčovej krkovičky, 4 dkg bravčovej masti, 15 dkg mrkvy, pór, 15 dkg fazuľových strukov, 15 dkg zeleru, 15 dkg bielej kapusty, 10 dkg cibule, ½ kg zemiakov, 0, 7 l vývaru (môže byť aj z kocky), tymián, majoránka, petržlenová vňať, pažítka, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Mäso nakrájajte na kocky, opečte na masti a okoreňte. Cibuľu nakrájajte najemno, mrkvu a zeler na hranolčeky, kapustu na hrubšie kúsky a pridajte aj s fazuľovými strukmi k masu a spoločne poduste. Prilejte vývar, okoreňte tymiánom a majoránkou a varte na miernom ohni pod pokrievkou 45 min. V polovici úpravy pridajte na kocky nakrájané zemiaky, pór a dovarte. Hotové posypte pokrájanou pažítkou a petržlenovou vňaťou. Podávajte ako všetky jedlá z jedného hrnca - vo veľkej mise.