Bažantí vývar so špenátovými knedlíčkami

Potrebujeme:

850 g bažanta, 1,9 l vody, 70 g cibule, 300 g koreňovej zeleniny, celé nové korenie, celé čierne korenie, cesnak, pór, pažítka a soľ
Knedličky: 6 rožkov, 250 ml mlieka, 4 vajcia, 350 g špenátu, mleté korenie, maslo, cesnak a soľ

Ako na to:

Z bažanta, koreňovej zeleniny, cibule, cesnaku, pažitky, korenía, soli a vody uvaríme na miernom ohni silný bažantí vývar. Rožky nakrájame na kocky. Pridáme vajcia, soľ, maslo, cesnak, na jemno pokrájaný špenát a podľa potreby mlieko. Okoreníme a vypracujeme tuhú zmes. Tvarujeme knedličky, ktoré 3 až 5 minút vyvárame vo vriacej vode. Polievku podávame s knedličkami ozdobenú pažítkou, alebo petržlenovou vňaťou.

30.03.2008

Podobné recepty