Čajový obrad
zelený čaj „Strieborná jahoda s pestrovkou“, voda, čajová kanvička, misky na čaj, pomocná zmiešavacia nádobka, sitko, vysoké cylindrické misky – voniatka, čajové more
Ako na to:Prázdnu kanvičku zalejeme horúcou vodou, prepláchneme ju, vodu prelejeme do misiek na čaj a z nich priamo na čajové more. Predhriatu kanvičku naplníme čajovými lístkami, zalejeme horúcou vodou a po niekoľkých sekundách prelejeme čaj cez husté sitko do pomocnej zmiešavacej nádobky. Z nej naplníme čajom vysoké cylindrické misky, takzvané voniatka. Voniatko prikryjeme prázdnou čajovou miskou, chytíme do jednej ruky palcom hore. Jedným pohybom dvojicu čajových misiek pretočíme, druhou rukou opatrne nadvihneme, vyberieme voniatko z misky a privoniame k nemu. Potom pripravíme prvý nálev čaju. Lístky čaju zalejeme doplna horúcou vodou, kanvičku uzavrieme a čaj lúhujeme asi 1 minútu. Čaj nalejeme priamo z kanvičky elegantným krúživým pohybom v smere hodinových ručičiek do všetkých misiek. Zvyšný čaj nalejeme z kanvičky do pomocnej nádobky, aby sa dlhšie nelúhoval. Misky uložíme a ponúkneme hosťom. Podobne si pripravíme aj ďalšie nálevy.