Red and white

Potrebujeme:

Red: 1 kg teľacieho mäsa, 5 – 6 plátkov mäsovej slaniny pokrájanej na kocky, ¼ l červeného vína, ¼ l vývaru, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 chilli paprička, 2 PL hladkej múky, 2 PL červenej papriky, 1 dcl oleja, korenie gril chilli, bobkový list, čierne a nové korenie, sušená koreňová zelenina, sójová omáčka, soľ, 1 malý paradajkový pretlak
White: 1 kg chladených ňokov, 1 tavený syr v črievku, strúhaný parmezán, ¼ l vývaru, 2 PL hladkej múky, maslo, muškátový oriešok, bobkový list, mleté čierne korenie, sušená koreňová zelenina, cesnakovú soľ, čerstvý tymián

Ako na to:

Red: V hrnci speníme nadrobno nakrájanú slaninu a cibuľu. Pridáme chilli papričku, na kocky nakrájané mäso a opekáme, kým nezačne mäknúť. Pridáme koreniny, poprášime múkou, podlejeme časťou vývaru a dusíme 15 – 20 minút. Potom pridáme pretlak, sójovú omáčku, červené víno a nakrájaný cesnak.
White: V osolenej vode podľa návodu predvaríme ňoky. V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku a opražíme doružova. Zalejeme vývarom, pridáme bobkový list, muškátový oriešok a cesnakovú soľ. Masu miešame na bešamel, aby bola bez hrudiek. Pridáme syr v črievku, polovicu strúhaného parmezánu a povaríme, kým sa syry neroztopia do hladka na jemnú omáčku. Scedené ňoky vysypeme do zapekacej nádoby, zalejeme omáčkou, vrch posypeme druhou polovicou parmezánu a čerstvým tymianom. Necháme zapiecť 5 – 10 minút pri 200°C.

06.04.2008

Podobné recepty