Chrumkavá kačica

Potrebujeme:

kačacie prsia, čierne hríby, bambusové výhonky, mrkva, pekingská kapusta, mladá cibuľka, strúčiky cesnaku, soľ, sušená koreňová zelenina, sójová omáčka, grilovacie korenie, zemiakový škrob, cukor, olej

Ako na to:

Kačacie prsia uvaríme vo vode, potrieme grilovacím korením, soľou, sušenou koreňovou zeleninou a necháme 20 minút odležať. Namarinované prsia opečieme na oleji do chrumkava. Omáčka: Vo vriacej vode zmiešame cukor, sójovú omáčku, zahustíme zemiakovým škrobom a pridáme prelisovaný cesnak. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, bambusové výhonky, mrkvu, hríby, kapustu, ochutíme soľou a sójovou omáčkou. Na pripravenú zmes zeleniny uložíme upečené kačacie prsia a polejeme omáčkou. Podávame s ryžou.

30.03.2008

Podobné recepty