Odpaľované venčeky
štipka soli, 1/2 l vody, 1/4 kg Hery, 1/4 kg polohrubej múky, 8 vajec
Plnka: 6 dcl mlieka, 10 dkg práškového cukru, 2 vajcia, 6 dkg maizeny, 1/2 vanilkového cukru, 5 dkg práškového cukru
Na platňu dajte ohrievať vodu s herou a soľou. Keď začne voda vrieť pridajte za stáleho miešania múku. Miešajte a do vlažného postupne pridávajte 8 celých vajec.
Hmotu striekajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte vo veľmi teplej rúre. Hotové upečené venčeky prerežte a naplňte krémom. Povrch môžete poliať citrónovou alebo čokoládovou polevou.
Plnka: V 4 dcl mlieka zvarte 10 dkg práškového cukru. V zvyšnom mlieku rozmiešajte maizenu, žĺtka a vanilkový cukor. Vlejte do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varte 3-4 min. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh, pridajte 5 dkg práškového cukru a vyšľahajte do letného krému.